Суспільство

У Чернігові презентували книгу «Чернігівський євромайдан. Хроніка, факти, спогади»

 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи – день ушанування людей, які під час Помаранчевої революції 2004 року і Революції гідності, що розпочалася восени 2013 року, стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Нині, коли на нашу землю прийшла рашистська орда й українці захищають Батьківщину, особливого значення набули такі поняття, як «гідність» і «свобода».

Саме цього дня в Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація книги «Чернігівський Євромайдан. Хроніка, факти, спогади».

Представив видання автор-упорядник – громадський діяч, один із засновників Чернігівської організації Народного РУХУ, член Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, учасник Помаранчевої революції та Революції гідності Сергій Соломаха. Він розповів про копітку роботу над збором інформації та укладанням книги, а також наголосив, що присвятив її рухівцям, учасникам Помаранчевої революції, Революції гідності, борцям за волю і незалежність України, які відійшли у вічність. Мета видання – збереження пам’яті про революційні події листопада 2013 р. – березня 2014 р. на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках жінок навчатимуть підприємництву, лідерству, та як запобігти будь-яким проявам насильства та експлуатації

Привітав автора та й усіх присутніх з виходом у світ книги «Чернігівський Євромайдан. Хроніка, факти, спогади» директор Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Юрій Соболь.

В обговоренні видання взяли участь його редактор, депутат Чернігівської обласної ради, голова комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Сергій Крамаренко; народний депутат України IV скликання, громадський діяч Володимир Ступак; консультант книги, науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко; доктор юридичних наук, професор Іван Богатирьов; чернігівські журналісти і громадські діячі, активні учасники революційних подій у Чернігові Василь Чепурний та Олег Головатенко. Зазначимо, що пан Олег наразі перебуває далеко від Чернігова, але завдяки сучасним технологіям ми поспілкувалися і з ним.

У читальному залі була розгорнута книжково-інформаційна виставка «Сторінки недавньої історії: Євромайдан у Чернігові», яку представила модераторка заходу – завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Ірина Каганова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button