Суспільство

У Чернігові приймають документи для зарахування внутрішньо переміщених осіб на квартирний облік

В Чернігові забезпечені організаційні умови для зарахування внутрішньо переміщених осіб на квартирний облік.

Про це повідомляється на сайті міської ради.

Для цього таким особам потрібно звернутися і надати необхідні документи до міського Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), що знаходиться на вул. Рокоссовського, 20-А. Які документ  необхідно подавати читайте за посиланням.

За інформацією районних у місті Чернігові управлінь праці та соціального захисту населення, в нашому місті стоять на обліку 2,5 тисячі вимушених переселенців. А загалом по Україні, за даними Мінсоцполітики, їх зараз 1 млн 417 тис – і цифра поступово збільшується.

Більшість вимушених переселенців живе в орендованих квартирах. Держава виплачує таким особам компенсацію за піднайм житла, але де-факто її одержати можуть не всі. Тож інформація, повідомлена на брифінгу, є актуальною для дуже великої кількості людей.

Отже: багато питань, які раніше врегульовувалися на рівні місцевих органів влади, тепер врегульовані постановою Кабміну. Є три основних нововведення.

Перше нововведення – скасовується вимога недостатності доходу для купівлі житла переселенцями. Тепер єдиною вимогою є відсутність у особи придатного для життя житла на контрольованій території. Якщо житло на непідконтрольній території, або ж на підконтрольній, але зруйноване війною, то особа має право на тимчасове житло.

Друге нововведення – створення житлових комісій при місцевих органах влади, які і займатимуться розподілом тимчасового житла.

Третє нововведення – запровадження системи балів за рівнем вразливості особи. Чим більше балів у особи – тим більше шансів на отримання тимчасового житла. Два останні нововведення мають на меті підвищити прозорість розподілу житла та належним чином визначати того, хто найбільше його потребує.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button