Суспільство

У Чернігові проходить Всеукраїнська олімпіада з математики (Фото)

Школярів з усіх куточків України зібрала в Чернігові 57-ма Всеукраїнська олімпіада з математики. Цього року змагання проходять на базі ліцею № 15.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Протягом чотирьох днів у турнірі візьмуть участь 168 учнів 8-11 класів у складі 26 команд.

Знавців точних наук оцінює професійне журі: вчителі профільних шкіл, викладачі та студенти вищих навчальних закладів країни.

До речі, серед школярів уже є математики «зі стажем», які беруть участь в турнірі не перший рік і вже мають нагороди.

– Із більшістю учасників ми знайомі давно, адже змагаємося не вперше. Цього року я чекаю складніших задач та цікавих суперників, – озвучила свої сподівання учасниця з Львівської області Лія Дулгер, 9 клас.

Як переконують школярі, математика для них – справа проста. Їм ще з дитинства батьки прищепили любов до точних наук.

– Моя мати неодноразово перемагала в математичних турнірах, мабуть, тому і я захопився цим предметом. У восьмому класі одержав третє місце, минулого року – друге. Зараз навчаюся в 10 класі, а участь беру за програмою 11-го, – розповів чернігівець Павло Нагорний, учень ЗОШ № 19.

– Мені подобаються технічні науки, бо мій батько займається фізикою. Я маю нагороди з різних змагань міжнародного рівня, і в майбутньому планую продовжити навчання з математики, – поділилася харків’янка Ольга Шевченко, учениця 11-го класу.

Після закінчення школи багато колишніх учасників олімпіад продовжують займатися наукою у вишах. Дехто з них навіть оцінює рівень знань інших.

– За участь у міжнародних олімпіадах я маю золоту та срібну медалі. Всеукраїнський турнір для мене також не новинка, в ньому я брав участь кілька разів. А вже другий рік поспіль мене запрошують як члена журі, – зазначив Денис Смірнов, студент другого курсу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Варто зауважити, що переможці Всеукраїнської олімпіади з математики отримають додаткові бали при вступі до вишу.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button