Суспільство

Підприємці роздратовані через ліквідацію чернігівської районної податкової

Підприємці з району розгублені та роздратовані.

Відколи районну податкову ліквідували, їх перевели до міста. Однак у чернігівській інспекції вони не можуть отримати необхідної інформації. Людей лякають черги та ставлення працівників податкової установи.

«Я вже вдруге в новому році приходжу, аби дізнатися, скільки і куди мені платити відрахування, — каже підприємець Дмитро з Гончарівського. – А мені консультанти не можуть нормально пояснити. Кажуть, почитайте на стендах. Там чорт голову зломить: 500 позицій. За якою платити? Я такий не один».

Підприємець боїться штрафних санкцій у разі несвоєчасної сплати. У районній податковій таких проблем ніколи не було.

У міській податковій інспекції ЧЕline пояснили, що підприємець може звернутися до інспекторів у 9, 11 та 12 кабінети. Проте визнають: до них чималі черги. Після скорочення не вистачає працівників. Тому радять усю інформацію отримувати на сайті і відповідних сервісах.

Владці хочуть, аби бізнес вийшов із тіні. А для цього треба створювати умови для підприємців. Приклад із ліквідацією районної податкової і новими проблемами підприємців наштовхує на добре знайому фразу про те, що слова чиновників розходяться зі справами.

Ще статті по темі

Back to top button