Суспільство

У Чернігові пройшов крутий фестиваль, про який у місті не знали

Учора, 19 червня, в міському парку культури і відпочинку пройшов дуже крутий фестиваль із відомими виконавцями. Ви знали? От і ми не знали. Про фестиваль у блозі на сайті gorod.cn.ua розповів Ярослав Сухомлин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Батурині триває фестиваль «Шабля»

«Чудова велика сцена з трьома моніторами та крутим потужним звуком. Ціла команда обслуговуючого персоналу, бригада телевізійників, відеоінженери, оператори. На подив міцний склад виконавців: Iванка Червінська і Gypsy Lyre, Фома (він же і вів фестиваль) і гурт «Мандри», Марія Бурмака та гурт «СКАЙ». Можемо довго сперечатися про смаки, але достеменно це дуже професійні музичні українські колективи, мейнстрімні, якісні, розраховані на масового глядача».

Ідея фестивалю загалом логічна та проста – просування хорошої, якісної української музики в прикордонних із Росією районах. Отак організатори визначають мету фесту:

Головна мета фестивалю – створення умов для культурної комунікації територіальних громад, різновікової та різнонаціональної аудиторії прикордонних та віддалених міст України, а також міст, що розташовані близько до зони ООС. Значний акцент організатори також роблять на популяризації української мови та сучасної пісенної культури України – важливих факторів, що гуртують громадян навколо ідеї сильної, демократичної, європейської держави, яка веде важку боротьбу за незалежність і вкрай потребує синергії та солідарності.

До речі, організатор – Міністерство інформаційної політики.

«Загалом усе правильно, по суті, зроблено. Ідея – норм. Склад виконавців – норм, які не тухляк пліснявий. Звук, сцена – все ок.

АЛЕ!!!

І це суть моєї публікації – на концерті немає людей. Про НЬОГО ПРОСТО НІХТО НЕ ЗНАЄ!

Усе зробили, але забули зовсім трохи – проанонсувати концерт. Ніде – нічого. Міністерство інформаційної політики забуло проінформувати чернігівців про фестиваль, який вони проводять у Чернігові. Хлопці, я не знаю, хто у вас там відповідає за інформаційний супровід фестивалю, але це повна лажа, ПОВНА. Фактично вся команда, включно з артистами, відпрацювала вхолосту для маленької жменьки роззяв. Я дізнався про фестиваль випадково сьогодні вранці з репосту Артема Шовкового в фейсбуці.

На момент виступу другої групи («Мандри») людей перед сценою було не більше 150 осіб, більшість із них перехожі, які зупинилися дорогою на пляж або з нього. Можливо, на виступ хед-лайнерів людей збереться людей 400-500, але не факт. Я був із дітьми, тому, на жаль, не дочекався всіх виконавців».

Ось сторінка фесту в фейсбуці: https://www.facebook.com/TvoyaKrainaFEST/

blog_00000737

«Як бачите, кількість і підписників сторінки фесту, і зацікавлених чернігівською подією катастрофічно низька. А сама подія по Чернігову сформована усього за день до проведення.

Примітно, що днем раніше в Коростені Житомирської області фестиваль «Твоя країна» зібрав трохи більше людей, ніж у Чернігові. Це видно на знімку, розміщеному на сторінці.

blog_00000742

Я загалом шокований. Скільки бюджетних грошей витрачено, скільки зусиль великої кількості людей витрачено, а на виході – порожнеча. Забули проанонсувати, б..дь. А як артистам виступати в такій атмосфері? Можливо, передбачалося, що концерт буде на площі і, відповідно, простим самопливом там збереться аудиторія. Не знаю. Але площа наша на реконструкції, і фестиваль пройшов у результаті в міському саду».

Ще статті по темі

Back to top button