Суспільство

У Чернігові пропонують шляхи вирішення проблеми із зарплатами вчителям і медпрацівникам

*Актуально

«Наш край» у Чернігівській міськраді звернувся до міського голови із пропозиціями щодо вирішення проблемних питань із виплат зарплат вчителям і медпрацівникам.

Фракція політичної партії «Наш край» у Чернігівській міській раді за останній місяць провела консультації з колективами педагогічних і медичних закладів міста, управлінням освіти і фінансовим управлінням міської ради, міським головою, проаналізувала реальні можливості міського бюджету, а також збільшення навантаження на міський бюджет у частині фінансування делегованих державою повноважень, і тому вважає за необхідне забезпечити нарахування і виплату заробітних плат працівникам бюджетної сфери м. Чернігова як одне з пріоритетних завдань.

Депутати «Нашого краю» пропонують виділити певні кошти із міського бюджету. Зокрема, щоб забезпечити нарахування і виплату надбавки за престижність праці вчителям шкіл Чернігова у розмірі 20% у І кварталі 2018 року. А також від імені педагогічних та медичних громад обласного центру Чернігівщини звернутися до голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча, голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка, депутатів обласної ради стосовно справедливого розподілу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам для здійснення переданих з держави видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров’я (в обласному бюджеті на ці видатки будуть розподілені 594 млн грн).

Крім того, «Наш край» вважає за необхідне звернутися до Кабінету Міністрів України та народних депутатів України, які представляють Чернігів у Верховній Раді України, щодо збільшення освітньої та медичної субвенцій місту Чернігову на 2018 рік на 60 млн грн та 90 млн грн, відповідно.

За словами керівника фракції Олександра Соколова, депутати фракції політичної партії «Наш край» у Чернігівській міській раді переконані, що праця педагогів і медичних працівників має оплачуватися на належному рівні.

Адже вчителі, які є провідниками змін у реалізації концепції «Нової української школи», повинні відчувати підтримку держави та місцевої влади, розуміти, що їхні базові матеріальні потреби будуть захищені. Медична галузь зараз перебуває на етапі реформування, а лікарі щодня рятують сотні людських життів, тому вони повинні мати належні умови для праці, достойну заробітну плату, захист і гарантії держави, а також місцевих органів влади.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button