Суспільство

У річках Чернігівщини спостерігається спад води

Станом на 9 червня на річках у межах Чернігівської області спостерігається поступовий спад рівнів води.

Про це повідомляє Департамент із питань цивільного захисту та оборонної роботи.

Максимальні рівні другої хвилі водопілля на р. Дніпро та на ділянці р. Десна «Новгород-Сіверський – Макошине» були вищими за середньобагаторічні показники на 0,7-1,6 м; на ділянці р. Десна «Чернігів – Морівськ» близькими до них.

Загалом на р. Десна при проходженні паводкової хвилі протягом травня відбулося значне затоплення заплав і перевищення небезпечних відміток часткового затоплення господарських об’єктів та окремих житлових будинків, порушення транспортного сполучення та оточення (обтоплення) водою низки сіл у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському та Ніжинському районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде літо 2022 року: прогноз погоди на три місяці

На р. Дніпро в межах області повінь супроводжувалася затопленням заплав і перевищенням та утриманням небезпечних відміток затоплення паводковими водами річок Дніпра і Сожу територій, господарських об’єктів, будинків та ділянок доріг місцевого значення, обтопленням та відрізанням від основних шляхів низки населених пунктів у Чернігівському районі.

Станом на 9 червня відсутнє пряме транспортне сполучення з с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин Корюківського району (Сосницька ТГ), рух транспорту здійснюється через смт Короп Новгород-Сіверського району, населення переправляється через р. Десна за допомогою човна. Поромне сполучення через р. Десна буде відновлене після входження р. Десна в межі русла.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button