Суспільство

У Чернігові реалізують проєкт «Простір DIY»

Громадська організація «Еко Місто» в партнерстві з Національним університетом «Чернігівська політехніка» розпочинає реалізацію проєкту «Простір DIY» за підтримки Українського культурного фонду.

Тактичний урбанізм, партизанський урбанізм, або DIY-урбанізм (від англ. «do it yourself» – «зроби власноруч») – це альтернативний підхід у сфері міського розвитку: швидкі, дешеві перетворення, що змінюють простір та адаптують його до сучасних викликів і реальних запитів громади. Простота, економність, гнучкість і доступність його принципів стимулюють появу унікальних «низових» ініціатив і нових змін, що спричиняють нові ініціативи й нові зміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сів і безкоштовно поїхав: у Варвинській громаді запрацював проєкт «Громадський велосипед»

Основна мета проєкту – переосмислити та осучаснити кампус університету інструментами співучасного проєктування, тактичного урбанізму та вуличного мистецтва.

Анкета для участі: https://forms.gle/sUpBMH1CawWgzoM36

Учасники проєкту зможуть:

  1. Пройти навчання «Школа DIY», що складатиметься з вебінарів, екскурсій, партисипативного дослідження, архітектурної резиденції і тематичних воркшопів.
  2. Наповнити територію кампусу об’єктами громадської інфраструктури, арт-об’єктами і, як результат, багатьма новими креативними сценаріями для можливого використання простору.
  3. Отримати досвід в організації та проведення публічних заходів, включно з дводенним «Фестивалем DIY» із залученням громади Чернігова.

Ставай учасником проєкту, якщо ти – студент Чернігова, які навчаються за спеціальністю «Дизайн середовища», «Архітектура та містобудування» та / або міський активіст(-ка) у сфері урбаністики, дизайну, ландшафтного дизайну, вуличного мистецтва віком від 18 до 35 років.

Відбір триватиме до 23:59 04 липня 2021 року. У разі запитань і пропозицій звертайтеся до Сергія Забари – координатора проєкту, [email protected]

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button