Суспільство

У Чернігові урочисто відкрили спортивний комплекс спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» (Фото)

Дуже символічно, що у Всесвітній день футболу за Програмою президента «25 спортивних магнітів» відкрили реконструйований стадіон Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» у м. Чернігові. Відтепер тут створені умови для якісної навчально-тренувальної роботи наших спортсменів.

На відкриті були присутні президент Української асоціації футболу, голова Комітету стратегічного розвитку футболу УАФ Андрій Павелко та видатні зірки футболу Анатолій Дем’яненко і Олег Протасов, повідомляє на своїй сторінці у Facebook міністр молоді та спорту України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На будівлі спортшколи «Юність» малюють Ярмоленка (Фотофакт)

На об’єкті наявні:

стандартне футбольне поле зі штучною травою;

легкоатлетичне ядро (8 доріжок 400 м і сектори зі штучним покриттям);

трибуни на 3000 посадкових місць;

два ігрові майданчики зі штучним газоном;

тренажерне містечко;

майданчик для cross-fit.

Також об’єкт повністю інклюзивний.

Стадіону «Юність» – 40 років. Це перша модернізація арени з 1975 року. На ньому проводитимуться міські, обласні, всеукраїнські та міжнародні змагання з чоловічого і жіночого футболу та легкої атлетики, а також тренуватимуться вихованці СДЮШОР з футболу, комплексної ДЮСШ управління освіти і науки та обласної ШВСМ з ігрових видів спорту.

«Українські «магніти» передбачають побудову музеїв, присвячених сучасним видатним спортсменам. Чернігівський об’єкт не став винятком. Тут облаштовано музей історії місцевого футболу з окремою експозицією, присвяченою вихованцю ДЮСШ «Юність» українському футболісту, гравцю національної збірної та англійського футбольного клубу «Вест Гем» Андрію Ярмоленку. Дуже приємно, що на відкриті були присутні батьки видатного футболіста. Уявляю, як вони пишаються своїм сином. Бажаю, щоб кожен українець досягав великих висот, а ними пишалися не тільки близькі, а й вся країна!» – зазначив Вадим Гутцайт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button