Суспільство

У Чернігові відкрили пам’ятний барельєф на честь колишнього міського голови Василя Хижнякова

Урочисте відкриття меморіальнї дошки з погруддям колишнього міського голови Чернігова Василя Михайловича Хижнякова відбулося сьогодні, 21 вересня, на День міста Чернігова.

Пам’ятна композиція розміром 1,2х0,8 метра складається з бронзової меморіальної дошки та мармурового бюсту. Її встановили на фасаді будівлі, у якій працював Василь Хижняков протягом 1875-1887 років. Зараз тут, на вулиці Кирпоноса,16, знаходиться управління Державної судової адміністрації в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові встановлять погруддя одному з міських голів

За 12 років головування Василя Хижнякова було дуже багато зроблено для розвитку Чернігова. Зокрема, місто вперше в своїй історії отримало водогін, телефон та електрику. Також за керівництва містом Василя Хижнякова тут будували дороги, розвивали міську інфраструктуру, створили Чернігівський міський громадський банк, відкрили Страхове товариство, бібліотеку, лікарню, міські чоловіче і жіноче училища, налагодили протипожежну охорону, влаштували гасове освітлення, організували ветеринарно-санітарний нагляд тощо.

 

* Довідково. Автор барельєфу Василя Хижнякова в Чернігові – скульптор Олексій Шевченко, який є також автором пам’ятників при вході на Вал. Його роботи є й на вулицях інших міст України, а також він відомий як один з учасників реконструкції Михайлівського золотоверхого собору та Будинку з химерами у Києві.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button