Суспільство

У Чернігові відкрили регіональний навчально-практичний центр «Імперія моди» (Фото)

У Чернігові 13 січня відкрили регіональний навчально-практичний центр сучасних швейних технологій та дизайну «ІМПЕРІЯ МОДИ». Розташований він у приміщенні Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування, що на вул. Козацька, 11А.

Тепер майбутніх модельєрів і дизайнерів тут навчатимуть за допомогою системи автоматизованого проєктування (САПР). Завдяки їй технологічний процес проєктування виробу, а саме одягу, відбувається повністю автоматично. Таке сучасне виробництво гарантує не тільки створення якісних моделей, а й перевірку їх посадки на 3D-манекені. Програмний комплекс також передбачає технічну послідовність, опис моделі та інші складові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські дитсадки та школи повністю перейшли на нову систему харчування

Програма САПР складається з 4 підпрограм: дизайн – створення базової конструкції будь-якої моделі одягу, конструктор, 3D-манекен і розкладальник. А вже змодельовані лекала роздруковують за допомогою плотера.

Окрім цього сучасного програмного забезпечення, в Центрі є й сучасне технічне: смартпанель, потужні комп’ютери для учнів і викладачів, додаткове обладнання для вивчення предметів швейного профілю.

На створення центру з міського бюджету виділено 350 тис. грн. Загальна ж вартість реконструкції – 1,5 млн грн, більша частина коштів – державна субвенція. Також окремі роботи виконані за рахунок власних коштів закладу, зароблених на швейних підприємствах Чернігова.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button