Суспільство

У Чернігові відновилась стихійна торгівля (Фото)

Як відомо, місцева влада намагається ліквідувати стихійну торгівлю на продовольчих ринках міста, зокрема біля Привокзального ринку.

Та, попри це, зазвичай, починаючи від перетину вулиці Жабинського та проспекту Перемоги і вниз до супермаркету «Квартал», торгують малозабезпечені сільські жителі.

Влітку – вирощеними у своїх садах і на городах овочами, зеленню, фруктами, ягодами, а взимку, щоб трохи підзаробити, привозять із сіл домашню молочну продукцію, продають різні домашні заготовки, консервацію. Торгівля біля ринку завжди була жвавішою, продукція швидше продавалася, ніж усередині ринку на столах.

До того ж, торговці скаржилися, що влітку душно стояти під палючим сонцем, а в холодну пору року, якщо дощ або сніг, взагалі неможливо торгувати без даху над головою.

Директор ринку «Привокзальний» Валентин Малий наприкінці 2016 року обіцяв упорядкувати торговельні ряди для сільських жителів.

«Будемо виготовляти конструктивні елементи з металевим дахом. Один такий навіс накриє дев’ять столів (по 3 метри), а це 27 торгових місць. Вже до весни збираємося зробити три такі навіси», – пообіцяв директор.

Сьогодні бачимо, що один такий навіс вже побудований, роботи з обладнання та накриття торгових столів дахом тривають, але і стихійна торгівля знову повернулася на круги своя. Тільки кілька людей торгують на території сільського ринку, а здебільшого селяни знову продають свою продукцію просто з землі і вишикувалися вони аж до самого «Кварталу».

Джерело: Gorod.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button