Суспільство

У Чернігові відверто обговорили питання практичного застосування законодавства з політики національної пам’яті

17 червня у Чернігові в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікаціїпрацівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Сергій Бутко, регіональний представник Українського інституту національної пам’яті, виступив із проблематики практичного застосування положень законодавства з національної пам’яті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянська символіка у селі на Чернігівщині (Фотофакт)

Слухачі — державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування структурних підрозділів райдержадміністрацій, виконкомів рад територіальних громад, відповідальних за роботу з розвитку фізичної культури та спорту, які дистанційно вчилися за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації на тему «Реалізація державної політики підтримки розвитку дітей, молоді та спорту, національно-патріотичного виховання».

Тема виступу представника Інституту національної пам’яті — «Законодавство з політики національної пам’яті та практичне застосування його положень органами влади».

«Декомунізація, яка почалася з 2015 року як державна політика, є тільки створенням умов для успішного відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу. Ми тільки в процесі написання власної історії, повертаємо із забуття українських героїв, події та жертви. Це необхідно послідовно та постійно робити в кожній громаді», — підкреслив історик, ілюструючи це чисельними прикладами в області.

«Треба уважно слідкувати за унеможливленням вільно чи невільно спроб пропаганди в публічному просторі в регіоні не тільки комуністичної, а також і нацистської символіки», — попередив посадових осіб представник Інституту, привів приклад оперативного прибирання нацистської символіки в одній з громад Чернігівщини. Ця прикра, але швидко розв’язана проблема, взагалі стала можлива через елементарне незнання виконавцями вимог Закону, але злого умислу не було.

Сергій Горобець,

Український інститут національної пам’яті

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button