Суспільство

У Чернігові відзвітували про оздоровчу кампанію

Понад 45 тисяч дітей області оздоровилися та відпочили під час цьогорічної оздоровчої кампанії, про це повідомив заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА В’ячеслав Голуб сьогодні під час прес-брифінгу в облдержадміністрації. Зокрема послуги з оздоровлення отримали 13,6 тис. дітей, відпочинкові — 31,6 тис. Загалом же на Чернігівщині оздоровчою кампанією охоплено 49% дітей від загальної кількості, що на початок року становила понад 92 тисячі осіб (7-17 років).

Відповідні послуги отримали й діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

1

Зокрема, профільний Департамент закупив для дітей пільгових категорій 630 путівок до двох закладів Одеської та Чернігівської областей.

Цьогоріч на оздоровчу кампанію планують використати понад 70 мільйонів гривень, фактично вже освоєно 47,4 мільйона. З обласного бюджету профінансовано 22,9 мільйона, з бюджетів районів, міст та ОТГ — 17,4 мільйона.

2

За словами В’ячеслава Голуба, у 2018 році мали запрацювати 20 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Натомість відкрито тільки 17. Основна причина — проблеми з фінансуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівській ОТГ виділили кошти на оздоровлення дітей

Утім, є й позитивні моменти: після модернізації в серпні розпочав роботу позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» Бахмацького району.

До речі, в червні працювали 463 заклади з денним перебуванням і два наметові містечка.

Відпочивали діти з Чернігівщини й у відомих дитячих центрах: міжнародному «Артеку» та українській «Молодій гвардії». Упродовж січня-липня в цих закладах оздоровлено 295 осіб.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button