КриміналСуспільство

У Чернігові викрили інспектора митниці у зловживанні владою та службовим становищем

Державний інспектор Чернігівської митниці зловживав службовим становищем – повідомлено про підозру.

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 48-річному мешканцю м. Чернігова у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства чоловік, обіймаючи посаду головного державного інспектора одного з митних постів Чернігівської митниці, маючи попередню домовленість, свідомо не провів належного митного огляду двох транспортних засобів, які належали місцевим мешканкам. При цьому, він достовірно знав, що в автомобілях перевозяться товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами, але не вжив усіх заходів передбачених митним законодавством, а відтак не забезпечив справляння митних платежів.

Внаслідок зловживання чоловіком наданою йому владою та своїм службовим становищем державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до Державного бюджету України митних платежів на загальну суму понад 350 тис. грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у місті Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button