Суспільство

У Чернігові вилучили з продажу ляльку через небезпеку займання

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснено планову виїзну перевірку характеристик продукції у розповсюджувача продукції, а саме —  іграшок для дітей, на відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2013  № 515 та Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018  № 151.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

У ході перевірки було відібрано зразок іграшки «Лялька» ТМ «Olaf’s FASION ADVENTURE» No. 412, дата виробництва: серпень 2018 р., для проведення  експертизи  (випробувань).

За результатами проведених досліджень ДП «Харківстандартметрологія» виявлено, що швидкість поширення полум’я на поверхні іграшки перевищує 30 мм/с. Отже, іграшка «Лялька» ТМ «Olaf’s FASION ADVENTURE» No. 412, дата виробництва: серпень 2018 року, не відповідає вимогам   ДСТУ EN 71-1:2016  Безпечність іграшок, Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2013  № 515 та Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018  № 151.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіндер-крадіжки: невідомі орудують у місті

За результатами перевірки до вищезазначеної продукції вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, а саме – вилучення її з обігу.

Відповідно до статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» за розповсюдження продукції, яка не відповідає встановленим вимогам, до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію.

Ще статті по темі

Back to top button