Суспільство

У Чернігові виплати одноразової допомоги для сімей із новонародженими продовжили ще на п’ять років

Кожна родина чернігівців при народженні дитини отримує підтримку від міста. Виплати здійснюються в рамках Програми підтримки народжуваності. Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 3 листопада погодив черговий список таких сімей.

Одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 820 тис грн отримає 92 сім’ї з немовлятами:

  • 40 сімей — по 5 тис грн на першу дитину — на загальну суму 200 тис грн;
  • 46 сімей — по 10 тис грн на другу дитину — на загальну суму 460 тис грн;
  • 3 сім’ї — по 20 тис грн на третю дитину — на загальну суму 60 тис грн;
  • 1 сім’я — 20 тис грн, що народила сьому дитину — на загальну суму 20 тис грн;
  • 2 сім’ї — 40 тис грн, що народили двійню — на загальну суму 80 тис гривень;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сукні з овочів: чернігівська дизайнерка відкриває Європі унікальну колекцію одягу «Український борщ» (Фото)

На засіданні виконкому 3 листопада члени засідання погодили новий проєкт Програми, аби вона продовжувала працювати у місті ще протягом п’яти наступних років, до 2027.  

 Ми підтримаємо із задоволенням. Це свідчення того, що попри всі негаразди з міським бюджетом, попри війну і всі проблеми, місто Чернігів, і це має бути сигналом для всіх містян, що ми продовжуємо підтримувати народжуваність у місті.  Ми залишаємось єдиним обласним центром, який має таку Програму, — сказав перед голосуванням за проєкт Програми Олександр Ломако. 

Довідково. Нагадуємо, що така матеріальна допомога видається батькам, які постійно проживають з дитиною та мають свідоцтво про її народження, а також зареєстровані в місті Чернігові. Пакет документів батьки подають до відділу звернень громадян ЧМР (вул.Шевченка, 9). Звернутися за допомогою можна протягом року з дня народження дитини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button