Суспільство

У Чернігові вшанували пам’ять доньки великого Сонцепоклонника

Учора, 7 листопада, минуло 40 років від дня смерті Ірини Михайлівни Коцюбинської. Тож у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського вшановували пам’ять доньки Великого Сонцепоклонника, який залишив у спадок своїм нащадкам неперевершені твори художньої літератури.

Розпочалося вшанування Ірини Михайлівни на цвинтарі «Яцево» біля її могили, куди було покладено квіти і де відбулася поминальна літія. Чимало хороших слів було сказано про людину, яка понад двадцять років очолювала музей-заповідник і зробила чимало для його розвитку та розширення.

У кінолекційній залі музею зібралися всі, хто хотів віддати шану та згадати Ірину Коцюбинську. Були й ті, хто знав її особисто, хто ділився спогадами про неї. Всі присутні змогли побачити цікаве слайд-шоу з кількома десятками світлин із фотоальбому родини Коцюбинських.

Багато розповідалося й про те, яким став музей за директорства Ірини Михайлівни. Саме завдяки її плідній роботі почалося будівництво триповерхової будівлі, де нині розташована літературна експозиція, що докладно розповідає про життя і творчість Михайла Коцюбинського. Вона відновила так звані літературні суботи.

Джерело: музей-заповідник Михайла Коцюбинського

Ще статті по темі

Back to top button