Суспільство

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

*Актуально

У Чернігові сьогодні вшанували учасників бойових дій на території інших держав. В обласному молодіжному центрі за участі керівництва області й міста, представників Чернігівської обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) й Оперативного командування «Північ» пройшов військово-патріотичний захід «Подвиг солдата».

Керівник Чернігівської обласної організації УСВА, голова фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді Олександр Соколов зазначив, що 15 лютого виповнюється 31-ша річниця, як завершено виведення військ із афганської землі. «За десять років неоголошеної війни на поле бою було відправлено понад 160 тисяч українців – кожен 4-й із 600-тисячної армії, яка воювала в Афганістані. З Чернігівщини у горнилі тієї війни загинули 116 уродженців області, 2 зникли безвісти», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 років по тому: у Чернігові згадали жахи війни в Афганістані

Із початком війни на сході України тисячі афганців і ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі, багато з них, на жаль, теж загинули. Двоє воїнів-афганців із Прилуччини – двічі кавалер Ордена Червоної Зірки Олег Міхнюк та Віктор Маслов – полягли на сході України.

«Війна – це завжди втрати, руйнування, біль, що озивається і через десятиріччя вже у відносно мирному житті. Це випробування мужності, стійкості, справжньої дружби і братерства. Це випробування загартувало нас, об’єднало в організацію – Українську спілку ветеранів Афганістану, яку ми розвиваємо і яка підтримує нас», – наголосив Олександр Соколов.

Керівники області та міста вручили почесні грамоти та відзнаки ветеранам Афганістану. Присутні також взяли участь у церемонії покладання квітів до меморіалу загиблим в АТО/ООС, що відбулося з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та до 5-ї річниці відновлення Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ в Чернігові.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button