Суспільство

У Чернігові вшанували Великого Кобзаря (Фото)

У Чернігові сьогодні, 22 травня, відбулося покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку та літературно-мистецька акція з нагоди 160-річчя перепоховання праху Великого Кобзаря на Чернечій горі в Каневі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина разом із Меджлісом вшанувала пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу (Фото)

На чернігівському Валу біля його пам’ятника зібралися керівники міста та області, громадськість. Заупокійну літію за світочем української нації Тарасом Григоровичем Шевченком відправив настоятель Чернігівського храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Чернігівської Єпархії Православної церкви України, протоієрей отець Роман. Після цього відбулося покладання квітів.

У літературно-мистецькій акції, організатором якої є управління культури та туризму міської ради та Національний університет «Чернігівський колегіум ім. Т.Г.Шевченка», взяли участь професійні артисти, діти та молодь. Студенти університету виготовили семиметровий стилізований рушник із цитатами з віршів Великого Кобзаря, яким прикрасили пам’ятник молодого Шевченка.

Капела бандуристів ім.О.Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконали твори українського поета «Зоре моя вечірня», «Тече вода в синє море». А учні Чернігівської міської школи мистецтв озвучили, зокрема, «Бандуристе орле сизий», «По діброві вітер виє», «Мені однаково» та «Думка».

Після завершення виступів усіх бажаючих запросили до «вільного мікрофону» для читання поетичного слова Кобзаря, авторської поезії присвяченої Шевченкові та патріотичних творів.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button