Суспільство

У Чернігові євроклуб виграв грант на захист природи

Програма представництва Європейського союзу з підтримки мереж ЄС, в тому числі євроклубів, надала євроклубу «ЄвроЧОПЛ» при чернігівському обласному педагогічному ліцеї грант.

Грантовий проєкт пов’язаний зі стихійними сміттєзвалищами та спалюванням трави у Чернігівській області. Таку тему запропонували діти після дистанційного навчання.

Автор проєкту – педагог-організатор чернігівського обласного педагогічного ліцею, керівник згаданого євро клубу Антоніна Федорченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кімната успіху»: у Сновській ОТГ реалізовано перший грантовий проект

«У рамках проєкту передбачена інформаційна кампанія, яка стартувала з вересня. Основна ж ціль заходів — це розробити пам’ятки, де буде розповідатись про кроки, як полюбити природу. Ми вже надрукували ці пам’ятки і будемо поширювати їх у громадах. Студенти будуть їхати додому і розвезуть їх. Будуть виготовлені і таблички-заклики, які розміщуватимуться у місцях можливого недбайливого ставлення до природи. Ці таблички на стовпчиках до них  встромлюються в землю. Також плануються різноманітні інформаційні заходи, зокрема круглий стіл у Чернігові. Мета – привернути увагу мешканців області та міста до згаданих проблем та нераціонального поводження з ресурсами, природою», — розповіла Антоніна Федорченко.

Сума гранту – 5000 гривень, тому в більшій мірі проєкт реалізовується на ентузіазмі, а не за кошти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button