Суспільство

У Чернігові з’явиться єдиний Меморіальний комплекс Героїв

Очільник МВА Дмитро Брижинський підтримує ініціативу та ідею створення єдиного Меморіального комплексу Героїв у Чернігові.
Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Спільно з військовими, представниками міської та обласної влади, родичами загиблих воїнів, керівництвом цвинтаря «Яцево» оглянув місце поховання військовослужбовців та обговорив проєкт майбутнього Меморіалу.

Це має бути комплекс за єдиним стилем, з однаковими пам’ятниками чи надгробками. Окремо споруджений центральний пам’ятник та виділена площа, де помістилися б одразу кілька сотень людей для проведення масових заходів.

Питання фінансування проєкту, його реалізації, подальшого благоустрою та догляду розглядається з кількох джерел. Це можуть бути кошти як міського та обласного бюджетів, так і спонсорів.
Наразі триває вирішення організаційних питань та проєктування Меморіалу. Надалі – затвердження проєкту комплексу та розроблення Положення. Усе має бути виконано, відповідно до чинного законодавства.

У світі існує єдина традиція військових поховань, захоронення за одним принципом, як форма вшанування загиблих воїнів. Наприклад, у США, Канаді, Польщі, Франції… Є такі і в Україні. У Чернігові також має бути єдиний цивілізований Меморіальний комплекс Героїв на знак вшанування українських воїнів та з метою формування єдиних військових традицій», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button