Суспільство

У Чернігові з’явився новий рух – «Зелена банда»

Декілька активістів зі спільним баченням того, що можна зробити для екології в Чернігові, об’єдналися, створивши рух «Зелена банда».

Ідейна натхненниця руху Вікторія Богдан тривалий період свого життя займалася соціальними проектами, пов’язаними з екологією. Після того, як пішла з громадської організації, зрозуміла, що є дуже багато однодумців, і вирішила змінити загальноприйняту думку проте, що Чернігів – неекологічне місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Талалаївській громаді сортують сміття, а на зароблені гроші вчать розумному поводженню з відходами

Вікторія згадує, як ходила на різноманітні суботники та екологічні акції з прибирання, як розглядала сміття, яке збирала. Говорить, що саме тоді її осяйнула думка, що збирати сміття – це боротися з наслідками, а треба – з причинами. Саме з цього і вибудувалась основна концепція того, чим займається «Зелена банда». Адже будь-яка людина, яка виважено та відповідально підходить до питання сортування сміття, врешті-решті замислиться, що сміття варто мінімізувати. Розповісти людям, як це зробити, наскільки це вигідно, як для власної кишені так і для економіки країни зокрема, – також один із напрямів, у якому працюють активісти руху.

Серед іншого, розповідає Вікторія, вони планують створювати соціально-екологічні просвітницькі заходи та розвіювати екоміфи. У планах – лекції, просвітницький конкурс, екофестиваль тощо.

Також «Зелена банда» хоче створити місце сортування, сподіваючись на підтримку на міському рівні – своєрідну креативну артплатформу, альтернативу переробки сміття, де будуть збиратися молоді дизайнери та інженери і втілюватимуть зі вторинної сировини у життя свої ідеї. Успішні та відомі в Україні стартапи тому приклад.

Приєднатися до банди можуть всі охочі.

Ще статті по темі

Back to top button