Суспільство

У Чернігові за ініціативою «Нашого краю» осучаснять школи і дитсадки

*Актуально

Чернігівська міська рада під час чергової сесії міськради схвалила Програму розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти м. Чернігова на 2019-2023 роки, ініційовану депутатами фракції «Наш край».

Як повідомив керівник фракції Олександр Соколов, до розробки документа депутати залучили представників освітянської галузі міста, також врахували побажання батьківських колективів. Узяли активну участь в опрацюванні документа депутати-освітяни з фракції: Вікторія Овчаренко, Микола Носко, Наталія Хольченкова, а також Віктор Бистров, які без чиїхось розповідей знають про потреби освітянської галузі Чернігова. Мета програми – цілеспрямоване фінансування оновлення меблів, обладнання предметних кабінетів, спортивного інвентарю в школах і дитячих садках Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки більше не сплачуватимуть благодійних внесків у школах і садочках Чернігова

«Розробка цієї програми зумовлена низкою причин. Ми всі добре знаємо, що шкільні меблі в закладах освіти Чернігова застаріли і часто не відповідають віковим потребам учнів. Через відновлення роботи тих груп у дитсадках, які раніше не функціонували, є потреба придбати меблі для нових приміщень. Крім того, спортивний інвентар й обладнання у закладах освіти роками не оновлювали, і на даний час вони теж не відповідають санітарно-технічним нормам», – прокоментував Олександр Соколов. Він уточнив, що в попередні роки міський бюджет був значно меншим, а нині завдяки децентралізації є всі можливості якісно змінювати умови навчання та виховання в чернігівських школах і дитсадках.

На думку Олександра Соколова, реалізація цієї освітянської програми й буде одним із якісних кроків, спільним внеском міської влади, депутатського корпусу в розбудову Нової української школи. До речі, це не перша програма, яку розробляє і виносить на розгляд міськради фракція «Наш край». У січні міськрада за ініціативою «Нашого краю» схвалила Програму відновлення дитячих ігрових і спортивних майданчиків.

                                                              Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button