Суспільство

У Чернігові збудовано 8 майданчиків з підземними контейнерами для сміття

У Чернігові продовжують встановлювати сучасні підземні контейнери для сміття. Головна їх перевага – краще забезпечення чистоти на прибудинковій території та зручніша логістика під час вивезення сміття. Крім того, старі сміттєпроводи вже давно непридатні для використання, а через це в під’їздах багатоповерхівок дуже часто брудно, є неприємний запах.

Тому встановлення нових сучасних сміттєвих баків – дуже актуальне питання, особливо зараз, у літній період.

Усі подробиці про це нововведення розповів начальник КП «ЖЕК-10» Ігор Лущай. За його словами, в такі контейнери можна вмістити втричі більше сміття, ніж у ті, що зараз стоять у під’їздах. Наразі в місті на території, яку обслуговує ЖЕК-10, вже збудовано 8 таких сміттєвих майданчиків із заглибленими в землю контейнерами, ще 8 завершують будувати.

 

Про це повідомили у прес-службі Чернігівської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах області штрафували за несанкціоноване викидання сміття

На облаштування майданчиків, де буде встановлено загалом 54 контейнери, з міського бюджету передбачено 10 млн грн.

«Проблема в тому, що всі сміттєпроводи, які дуже часто забиваються, та старі контейнери треба повністю відновлювати, – сказав Ігор Лущай і додав, що такий ремонт не передбачений у кошторисі витрат на утримання будинку, а для мешканців він буде дуже дорогий.

Як уже повідомлялося, кожен сміттєвий контейнер оснащений автоматичним оповіщенням про наповнення. Сміття вивозить спеціальний сміттєвоз КП «АТП-2528», який за допомогою крана-маніпулятора виймає бак зі сміттям і потім встановлює чистий. Загалом у нього вміщається три кубометри. Отвір контейнера розроблений за барабанним принципом, усередину залізти неможливо і неприємний запах не виходить назовні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button