Суспільство

У Чорнобилі вже немає відкритого вогню (Відео)

У Зоні відчуження та обов’язкового відселення підрозділами жосі триває гасіння пожеж на території Корогодського, Дитятківського, Паришівського та Денисовецького лісництв. Проте відкритого вогню вже немає, а спостерігається лише незначне тління лісової підстилки окремими осередками.

Про це повідомляє ДСНС України.

Задля локалізації пожежі інженерною технікою створено близько 110 км мінералізованих смуг. Протягом минулої доби здійснено 227 скидів води, що становить 538 тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в Чорнобилі: рятувальники оприлюднили нові дані (Фото)

У зоні гасіння пожежі працює 415 людей та 98 одиниць техніки.

Значно допомогли у гасінні пожежі і дощі, які пройшли цієї ночі над лісами Чорнобильської зони. Про це розповів засновник компанії, яка здійснює туристичні тури Зоною відчуження Ярослав Ємельяненко.

Перебуваючи поблизу місць загорань він зазначив, що там є великі калюжі, які свідчать про рясні дощі над чорнобильськими лісами.

Як зазначили рятувальники, пожежа ніяк не вплинула на радіаційний фон по Чернігову та області. У місті він становить 13 мР/год. В різних куточках області він коливається від 9 до 13 мР/год. Варто зазначити, що допустимий радіаційний фон має не перевищувати 20 мР/год.

Нагадаємо, що пожежа тривала близько десяти днів і за цей час встигла охопити більше 100 гектарів лісу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відео ДСНС України та Ярослава Ємельяненка

Ще статті по темі

Back to top button