Суспільство

У «Десні» зенітники навчаються вражати повітряні й наземні цілі (Фото)

Унікальний мультимедійний комплекс для навчання обслуги зенітної установки ЗУ-23-2 функціонує у 169 навчальному центрі «Десна», що на Чернігівщині. Він являє собою комп’ютерно-механічний навчальний засіб, який складається з електронного обладнання (контролер з датчиками), 2-х імітаторів-прицілів, що встановлюються на зенітну установку ЗУ-23-2, імітатора бінокля, сферичного проекційного екрана та комп’ютерного обладнання.

Такий комплекс забезпечує імітацію застосування зенітної установки ЗУ-23-2 для тренування обслуги, до якої входять командир, навідник та прицільний. Водночас тут передбачено і робоче місце інструктора (керівника занять) для організації та контролю навчального процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тренуються авіанавідники на Чернігівщині (Фото)

«Стрільба здійснюється 23-х міліметровими імітаційними патронами. Призначений він для знищення ворогів, які знаходяться на його шляху, зокрема це повітряна та наземна ціль, піхота, судноплавні засоби. На інструкторському місці знаходиться карта, де позначені бойові машини, гелікоптери тощо. Аналогів мультимедійного комплексу для навчання обслуги ЗУ-23-2 в Збройних Силах України не існує», — зазначив військовослужбовець навчального центру Олесь Писаренко.

Курсанти, які навчаються на зенітній установці вдосконалюють навички для покращення своєї бойової роботи. Також проводиться і певне оцінювання. Керівник занять визначає цілі для курсантів, які вони повинні знищити. Якщо навчаємий не зміг взагалі знищити техніки, яка запропонована була даною програмою, то йому ставиться оцінка — не зараховано, при враженні будь-якої техніки – зараховано. Поряд з цим встановлена і певна кількість умовних перезаряджань.

Усі необхідні елементи зенітної установки, які беруть участь у відтворенні реальної бойової обстановки оснащені відповідними датчиками та підключені до комп’ютерного обладнання.

Ігор Березинський,

спецкореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button