Суспільство

У деснянській амбулаторії розповіли про досвід впровадження «Поліклініки без черг»

У Деснянському центрі первинної медико-санітарної допомоги, що в смт Десна Козелецького району, з березня цього року працюють за допомогою електронно-медичної системи «Поліклініка без черг».

Як розповіла журналістам ЧЕline головний лікар Людмила Кузьмин, підключення закладу до електронної системи було обов’язковою умовою підписання договору з Національною службою здоров’я України. І вже зараз можна говорити про переваги такої роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медреформа: найбільше медики отримають за дітей і пенсіонерів

«Записатися до лікаря можна з дому в зручний час. Для лікарів введення електронної системи також зручне – у кожного є комп’ютер. Приходячи на роботу вранці, лікар уже бачить список своїх пацієнтів, вказана причина, з якої звертається пацієнт, вік. Медсестра заздалегідь може підготувати карточки. Лікар може спланувати свій робочий час, наперед підготувати наприклад скерування на аналізи», – розповідає про успішний досвід головний лікар амбулаторії.

Населення Десни становить понад сім тисяч. Це військове закрите містечко, тобто основна його частина – переважно молодь. «Тож усі чудово вміють користуватися гаджетами. Це дуже зручно, в гуглі написали «поліклініка без черг», «деснянська амбулаторія» – лікарі висвічуються, запис на прийом. Абсолютно жодних проблем», – зазначає Людмила Кузьмин.

Ті, хто не має можливості записатися на прийом до лікаря онлайн, можуть звертатися до реєстратури, де реєстратор запише їх у електронну чергу.

Ще статті по темі

Back to top button