Суспільство

У «Дії» можна буде оформити тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон

Уряд підтримав оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини за кордон у застосунку «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

«Працюватиме все дуже просто. Необхідно, щоб в обох батьків була «Дія». Один відсилає заяву про дозвіл, а другий надає згоду в застосунку «Дія.Підписом». Потім дані автоматично вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану, а прикордонники зможуть усе перевірити онлайн», — пояснив особливості механізму очільник Мінцифри.

Послуга в «Дії» буде повністю безоплатною, водночас класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишиться доступним для батьків.  

Станом на зараз отримати дозвіл можна лише офлайн у нотаріуса в присутності обох батьків. У разі втрати паперового примірника дозволу, його потрібно отримувати в нотаріуса заново.

На сайті Кабміну повідомили, що технічна можливість формувати дозволи через «Дію» має з’явитись протягом восьми місяців.

Оформити згоду на виїзд дитини в електронній формі зможуть батьки, які мають паспорт громадянина України у формі ID-картки або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, сформований засобами Єдиного державного демографічного реєстру, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button