Суспільство

У Гончарівському відновлюють дитячий садок «Лісова казка» (Фото)

Село Гончарівське Чернігівського району від початку повномасштабного вторгнення зазнало активних ворожим атак, зокрема, масових ракетних обстрілів. Постраждала й будівля дитячого садочка «Лісова казка». Ударними хвилями в закладі були вибиті вікна, пошкоджені стіни, стеля, дах та комунікації. У 2022 році громада вже замінила в дитсадку вікна та дах, аби вберегти будівлю від дощу та снігу.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

У 2023 році «Лісова казка» увійшла до списку закладів, що відновлюються за кошт Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Відбудова дитсадка важлива, адже це єдиний заклад дошкільної освіти на село з кількістю населення майже 4 тисячі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уродженець Чернігівщини обманним шляхом взяв грант на відкриття власного бізнесу

Завершують утеплювати та тинькувати фасад. Продовжують проводити електрику та встановлювати вентиляційні системи. Обшили більшість стін на другому поверсі гіпсокартоном та розпочали обшивати стіни на першому поверсі.

За проєктом відновлення дитячого садочку капітально відремонтують будівлю з термомодернізацією та блискозахистом. Влаштують системи водопостачання, каналізації, опалення та вентиляції. Обов’язково побудують укриття від ракетних атак. Також планують благоустрій території — старі радянські дитячі майданчики замінимо на нові та сучасні. Дитячий садочок розрахований на 100 дітей та 20 дорослих працівників.

Планують завершити всі роботи до кінця 2024 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button