Кримінал

Уродженець Чернігівщини обманним шляхом взяв грант на відкриття власного бізнесу

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Києва за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК Украйни).

Досудовим розслідування встановлено, що протягом лютого-грудня 2023 року уродженець смт. Ладан Прилуцького району Чернігівської області шляхом обману заволодів грошовими коштами Державного бюджету України під приводом отримання мікрогранту на створення власного бізнесу згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 № 738.

Вказаний громадянин розробив бізнес-план, згідно якого планував відкрити магазин-сервісний центр з продажу та ремонту предметів особистого вжитку у м.Прилуки Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові нетвереза жінка в’їхала в ангар (Фото)

Однак, не маючи наміру реального здійснення підприємницької діяльності та створення робочих місць, підозрюваний ввів в оману членів комісії Чернігівського обласного центру зайнятості щодо реальності свого бізнес-плану, за результатом чого пройшов успішно співбесіду. Підробивши документи на отримання мікрогранту, чоловік незаконно заволодів та розпорядився коштами в сумі 250 тис. грн., спричинивши збитки державі.

В ході обшуку за місцем мешкання чоловіка у м. Києві вилучено комп’ютерну техніку та документацію.

Санкція частини 2 статті 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button