Суспільство

У Городні місцеві депутати не підтримали перейменування вулиці на честь загиблого Героя України

Депутати Городнянської міської ради під час сесії не підтримали проєкт рішення про перейменування вулиці міста на честь захисника України Данила Намися. Про це «ЧЕЛАЙН» повідомив громадський активіст Максим Страдомський.

  • 23 травня 2024 року відбулося засідання сесії Городнянської міської ради. На розгляд депутатів було винесено питання «Про перейменування вулиці Шатила міста Городня на вулицю імені Данила Намися». Ініціативу підтримали мешканці його рідної вулиці, жителі громади, які зібрали необхідну кількість підписів на електронній петиції. Але депутати сказали, що ні, не на часі, – повідомив у коментарі для «ЧЕЛАЙН» житель міста Городня Максим Страдомський.

За результатами поіменного голосування відомо, що «за» проголосували лише шестеро депутатів, тоді як 12 народних обранців від голосування «утрималися».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний оборот майже на мільйон гривень: на Чернігівщині групі наркоторговців повідомили про підозру (Фото)

  • Критично проти перейменування виступили депутат від «Слуга народу» Григорій Примак і депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Олег Арендаренко, – зазначив житель міста Городня Максим Страдомський.

Намись Данило Ігорович народився 4 серпня 2004 року в місті Городня Городнянського району Чернігівської області.
У квітні 2023 року у віці 18 років підписав контракт і долучився до лав Збройних Сил України, а саме Механізованого батальйону Першої Окремої Танкової Сіверської Бригади, військова частина А1815 на посаду старшого навідника протитанкового взводу. 7 вересня 2023 року старший солдат Данило Намись (позивний «Малий») під час виконання бойового завдання на лінії фронту в районі населеного пункту селище міського типу Керамік Покровського району Донецької області взяв на себе удар ворога. Під час бою з російським окупантами, отримавши поранення, несумісні з життям, «Малий» загинув.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button