Суспільство

У Городні намагаються не допускати розмноження бродячих собак

Бездомні собаки – це біль, імовірно, кожної громади. Дві зграї таких песиків, усього близько 15 особин, бігають і в Городні. З одного боку, собак і не дуже багато. Але містечко маленьке, то здається, що нічийних тварин чимало. Особливо вони нагадують про себе нині, під час своїх шлюбних ігрищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 50-му кілометрі оновили зупинку (Фотофакт)

У коментарі для ЧЕline місцевий ветеринарний лікар Максим Соболевський зазначив, що у Городні діє спеціальна програма, відповідно до якої він стерилізує бездомних собак. Нині чоловік просить усіх небайдужих містян надати оперативну інформацію про знаходження зграї псів, яка дуже швидко перебігає з одного куточка міста в інше. Тож спіймати песиків для стерилізації досить важко.

«Знаю, що така програма діє не лише в Городні, а і в інших громадах Чернігівщини. Зокрема я співпрацюю з міською радою вже рік. І за цей час результати дійсно помітні. Нині вже на вулиці ніде спіймати бездомне цуценятко дворняжки, якщо комусь воно й потрібне. До речі, стерилізую і бездомних котів.

Насправді проблем більше з людьми, ніж із собаками. Адже це люди заводять тварин, граються з ними, а коли ті набридають, викидають їх», – розповів ветлікар.

Зрозуміло, що стерилізованих тварин випускають назад на вулицю, щоправда, після цієї процедури вони стають спокійнішими і не розмножуються.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button