Суспільство

У Городні школярів навчають шити та керувати трактором

У Городнянському міжшкільному ресурсному центрі школярів знову навчають шити та керувати трактором. Ідею відродити навчання за спеціальностями тракториста й швачки керівництво громади й колектив центру виношували давно.

Підготовка швачок колись була поставлена на високому професійному рівні, були й спеціалісти, які могли навчити цієї справи. Однак обладнання не витримує тиску років, зношується та морально застаріває.

Тож міська рада ухвалила рішення його оновити. Дев’ять промислових електричних швацьких машинок з оверлок-верстатом дають змогу опанувати професію швачки з легкістю і задоволенням.

Нині тут навчаються дев’ять старшокласниць, які приїжджають із сільських шкіл громади щовівторка. Випускниці отримають дипломи швачок 1-2 розрядів. За наявності охочих серед учнів міських ліцеїв є можливість можуть створити окрему групу, яка навчатиметься в позашкільний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїн з Чернігова потребує допомоги після поранення

Зважаючи на дефіцит спеціалістів робітничих професій, у центрі повернулися до підготовки кваліфікованих трактористів, які більш як за тисячу годин навчання вивчають правила дорожнього руху, будову трактора та сільськогосподарських машин, водіння, роботу з усіма навісними машинами і механізмами.

Учні не тільки їздять на тракторах, чіпляють і відчіпляють причепи та навчаються маневрувати. Під час виробничої практики вони опановують навички оранки, сівби, косіння й всього того, що має вміти сучасний тракторист.

Більшість практичних занять трактористів відбуваються на подвір’ї міської станції юних техніків – на зручному та безпечному майданчику без дорожнього руху. А коли юні трактористи набувають досвіду й упевненості в собі, практикуються вже на дорогах загального користування й цілком реальних полях.

Усі майбутні трактористи – учні сільських шкіл. Міські ж старшокласники не поспішають здобувати цю професію, хоча попит на неї щороку зростає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Городнянська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button