Суспільство

У Городні знімають фільм

І буде він … про Городню. В ролі сценаристів, режисерів, операторів працюють вихованці станції юних техніків. До справи підійшли з усією серйозністю – консультуються з викладачами історії, вивчають досвід та прийоми авторів старих історичних кінокартин.

Сам фільм присвятять історії будівель, пам’яток та визначним подіям Городнянського району. Звичайно, дітям допомагають дорослі, інформує Future.cn.ua.

 «Історія району і міста дуже цікава. Наприклад, мало хто знає той факт, що раніше будівля спортивної школи була будинком тверезості, а потім її перетворили в театр. Меценат, який це зробив був заможною людиною, тримав млин, а ще – спортивну команду. Скоро плануємо брати інтерв’ю в старожилів району, щоб розказати багато цікавого з перших вуст», —  ділиться керівник Станції юних техніків Ігор Панасевич.

Власне, завдяки його зусиллям та наполегливості й змогли початися зйомки.

«Задумка втілити подібний проект завжди впиралася в відсутність фінансування, — поділився досвідом керівник. — Однак, вихід знаходить той, хто його шукає». Цим виходом стала участь в конкурсі грантів від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини», де проект зйомок фільму під назвою «Городнянщина минула та сучасна. Погляд через роки» отримав перемогу.

Уже зараз фільм вирішено зняти не один, а два: перший – про історію міста та району, другий – про сучасність.

Робота над короткометражкою вже ведеться, невдовзі на сайті Городнянської станції юних техніків з’явиться трейлер фільму. Презентувати кінокартину обіцяють до кінця грудня.

Ще статті по темі

Back to top button