Суспільство

У Городнянській ОТГ визначаються з пріоритетами щодо виділення землі

*Актуально

У Городні Чернігівської області «Наш край» вніс пропозицію щодо введення тимчасового мораторію на виділення землі в громаді. Як повідомив керівник фракції «Наш край» у Городнянській міській раді Ігор Романенко, відповідне рішення схвалено під час чергової сесії міськради.

За його словами, на розгляд виконкому та депутатів міськради останнім часом масово надходять заяви про виділення у користування 2 га землі сільськогосподарського призначення. Навіть були звернення зі столиці та інших регіонів.

«Я ініціював ввести тимчасовий мораторій, аби впорядкувати питання виділення сільгоспземель у нашій громаді», – пояснив Ігор Романенко.

Він наголосив, що насамперед у Городнянській ОТГ необхідно провести інвентаризацію земель, щоб виявити, які ділянки у власності, які в оренді, а які наразі є вільними.

«Крім того, має бути розроблене положення про виділення землі, і в цьому документі мають бути визначені чіткі пріоритети щодо отримання сільгоспділянок», – пояснив керівник фракції «Наш край» у Городнянській міськраді.

Він переконаний, що в громаді насамперед мають виділяти земельні ділянки учасникам АТО, потім мешканцям громади, які мають право на отримання землі, а потім усім іншим. Пропозицію Ігоря Романенка підтримали депутати з інших фракцій. Він упевнений, що спільні зусилля дадуть можливість навести лад у земельних відносинах Городнянської ОТГ.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button