Суспільство

У гостях у поліції Чернігівщини побували школярі (Фото)

Поліцейські провели п’ятикласникам чернігівської школи №13 пізнавальну екскурсію Головним управлінням обласної поліції та розповіли про щоденну роботу різних поліцейських підрозділів. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Що є у валізі криміналіста, як кінологи разом зі службовими собаками шукають заборонені речовини та як спецпризначенці затримують злочинців – про все це могли дізнатися та на власні очі побачити дітлахи.

Екскурсію для школярів розпочали з візиту до чергової частини поліції. Там діти побачили роботу диспетчерів лінії «102» і ситуаційного центру.

Неабияк зацікавили дітей показові відпрацювання поліцейських спецпідозрозділу «КОРД» зі знешкодження злочинців. Ще більше захоплення у малечі викликала можливість приміряти елементи спорядження спецпризначенців. «Подивися на мене, я супергерой!», – у захваті казали дітлахи один одному.

Кінологи зі службовими собаками влаштували справжній виступ: демонстрували затримання нападника, розшук заборонених речовин. Чи не найбільше школярів вразила чіткість виконання службовими собаками різноманітних команд: чотирилапим напарникам кінологів дякували гучними оплесками.

Після цього про свою небезпечну роботу школярам розповіли вибухотехніки. Вони наочно продемонстрували макети вибухових пристроїв та ще раз нагадали правила мінної безпеки.

Чи не найцікавішою частиною екскурсії для учнів стало знайомство з криміналістом та новою пересувною криміналістичною лабораторією. Діти прослухали докладну розповідь про роботу цього підрозділу поліції та розглянули вміст валізи криміналіста. Діти могли залишити відбиток долоні на папері, а спеціаліст-криміналіст — виявив його за допомогою спеціальних засобів.

По завершенню заходу дітлахів пригостили смаколиками та разом зробили фото на пам’ять. Діти щиро подякували за цікаву екскурсію та можливість відчути себе справжніми поліцейськими.

Ще статті по темі

Back to top button