Суспільство

У Графському парку Ніжина хочуть побудувати «секретне» елітне містечко

У Ніжині хочуть збудувати кілька елітних багатоповерхівок на території, яка є суміжною з Графським парком та міським стадіоном «Спартак». Презентація проекту плану зонування міста підтвердила побоювання жителів, адже саме вищевказана ділянка в проекті значиться перспективною для забудови. Проект схеми зонування Ніжина знаходиться на сайті міської ради ще з 24 березня. На громадському слуханні, 11 квітня, у міській раді презентували його самі розробники з ДП «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування». Серед присутніх в більшості депутати, члени виконкому та представники деяких громадських організацій. Простих людей, які проживають у Ніжині та найбільше відчують на собі вплив змін зонування чомусь не було.

Якщо пильно придивитися до представленого проекту, то можна виявити досить цікаву річ: ділянка, яка розташована впритул до Графського парку та річки має умовне позначення ПЖ-2. Тумачиться така позначка, як зона розміщення перспективної багатоквартирної середньоповерхової та багатоповерхової забудови.

Ще 15 березня на засіданні постійної комісії з земельних питань Олексій Рябченко (інвестор із Чернігова) висловив бажання збудувати на цій території закрите елітне містечко. Інвестор тоді навіть представив комісії генеральний план забудови. Зокрема, за словами представника інвестора, на території закритого містечка розміщуватиметься комплекс з п’ятиповерхових будинків з індивідувальним опаленням, приватний дитячий садочок та паркова зона. А якщо все піде добре, то подібне будівництво розпочнуть і над річкою Остер, біля газового мосту. Грандіозні плани забудовника комісія підтримала та занотувала підготувати проект рішення задля подальшого винесення його на сесію міської ради та на містобудівну раду.

Про ідею будівництва по-сусідству закритого елітного містечка місцевих жителів до відома не довели.

Місцеві жителі проти такого будівництва. Обурення ніжинців викликала і приближеність забудови до водойми, адже законодавство дає чітке визначення природоохоронним зонам та необхідній відстані від водойм. Та й загалом, люди не хочуть жити впритул з закритим містечком, адже це певною мірою обмежить їх житловий простір та відгородить їх будинки від паркової зони.

jsB-eEGZiTU-1024x682

Зараз на місці запланованої новобудови ростуть дерева та вирує весна.

Джерело: «http://www.uezd.com.ua»

Ще статті по темі

Back to top button