Суспільство

У громаді на Чернігівщині ліквідували пологовий будинок і приєднали до лікарні 

КНП «Ніжинський міський пологовий будинок», медзаклад із майже 31-річною історією ліквідували та шляхом реорганізації приєднали до міської лікарні.

Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці закладу

Рішення про ліквідацію та реорганізацію пологового ухвалили депутати на сесії Ніжинської міської ради.   

На базі колишнього пологового будинку створять відділення у складі Ніжинської міської лікарні.

Ніжинський пологовий має понад 30-річну історію, за часи існування тут народилися приблизно 40 тисяч дітей, було зроблено понад  60 000 малих операційних втручань і майже 15 000 великих гінекологічних операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині один з керівників райуправління поліції на службовому автомобілі на смерть збив військового

Від  2015 року в пологовому  розташовувався філіал кафедри акушерства та гінекології № 1 НМАПО ім. П.Л. Шупика. У межах угоди щомісяця відомі спеціалісти з акушерства та гінекології — завідувач кафедри акушерства і гінекології № 1, професор, доктор медичних наук Олег Голяновський і доцент кафедри, кандидат медичних наук Віктор Мехедко — консультують і проводять лікування вагітних і пацієнток із гінекологічними патологіями в Ніжинському міському пологовому будинку.

Протягом усіх років існування закладом керував Валерій Якуба. Він став головним лікарем пологового будинку, коли медзаклад ще будувався. Валерій Якуба особисто прийняв понад 15 тисяч новонароджених і виконав майже 12 тисяч оперативних втручань.

Фото: КНП «Ніжинський міський пологовий будинок»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button