Суспільство

У громаді на Чернігівщині молодь і люди старшого віку цікавляться історією (Фото)

У Корюківській громаді завдяки співпраці з місцевим молодіжним центром «КУБ» втілюють у життя чимало цікавих проєктів. Один із них – безкоштовні заняття з історії України. І зазвичай на них яблуку ніде впасти, бо молоді цікаво.

Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ», зазначає, що на самому початку вирішили підтримувати таку ініціативу, аби допомогти готуватися до ЗНО старшокласникам, які спершу через пандемію ковіду, а потім через повномасштабне вороже вторгнення не мали можливості очно навчатися у школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк увів в обіг пам’ятну монету «Кохання»

«Дуже хороший і молодий вчитель Олександр Лях запропонував ідею раз на тиждень проводити заняття з історії України для молоді. Спершу це була як підготовка до ЗНО. Тобто здебільшого приходили одинадцятикласники. А потім заняття переросли в поступову й системну роботу, стали цікавими й іншій молоді. Маємо дітей, які вже другий рік ходять, і новачків. І це не обов’язково діти, яких вчитель навчає в першій школі, де він працює, приходять діти з інших шкіл, бо їм цікаво. Було й таке, що всі охочі навіть не вміщалися – і 40, і 30 дітей було. Усе залежить від погоди та, ймовірно, теми, яку вивчають. Але 15-20 учнів стабільно ходять.

Ми цю ініціативу підтримуємо, всім, що в наших силах, допомагаємо», – розповів Володимир Онищук.

Між тим, історією в Корюківці цікавиться не тільки молодь, а й люди більш старшого віку. Для них відбулося цікаве заняття з історії України про розвиток жіночого руху.

Зустріч пролетіла як одна мить, адже Олександр супроводжував розповідь фото, відео та яскравими гумористичними тематичними вставками.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Ще статті по темі

Back to top button