Суспільство

У громаді на Чернігівщині можна пострибати на батуті в бібліотеці

КЗ «Городнянська централізована бібліотечна система» Городнянської міської ради на Чернігівщині особлива: тут завжди йдуть у ногу з часом і вигадують усілякі цікаві заходи та майстер-класи, аби зацікавити читачів. Цікаво, що в закладі встановили шість батутів для дорослих. На таку ініціативу містяни спершу відреагували по-різному.

Ідею про батути в закладі виношували ще до повномасштабного вторгнення, адже хотіли якоїсь новинки для бібліотеки, чогось незвичного. До того ж, у закладі працюють над тим, щоб бібліотечні простори були багатофункціональними, щоб людям із різними захопленнями було цікаво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала продовження дії воєнного стану та мобілізації в Україні

«Ми поставили великий батут для діток у нашому дитячому просторі, то радості дитячій не було меж. Дітки почуваються щасливими, стрибаючи на ньому, в них горять оченята. То ми й подумали: а чому б не зробити таке для дорослих? До речі, вправи на цих батутах корисні для здоров’я. Та й підходять для будь-якого віку.

Окрім того, в нашому місті досі не було отаких мінібатутів для джампінгу. Тому ми й вирішили, що це свіжа й цікава ідея. До того ж, не кожен може купити собі такий батут додому. А от прийти до бібліотеки і спробувати – під силу кожному», – зазначають у КЗ «Городнянська централізована бібліотечна система».

Але водночас треба пам’ятати, що кожен сам відповідальний за своє здоров’я, знає свої протипоказання. Бо до стрибання на батутах також є невеличкі обмеження. Тож кожен має розуміти, може це зробити чи ні. Але ті, хто вже спробував, зазначають, що емоції від цього – неперевершені, суперпозитивні. Після стрибків люди стверджують, що це класно. Хоча зізнаються, що трішки важкувато, зокрема, якщо незвичний до такого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – КЗ «Городнянська централізована бібліотечна система»

Ще статті по темі

Back to top button