Суспільство

У громаді на Чернігівщині школярі стажуються на СТО

Ми вже розповідали, що в Корюківці молодіжний центр «КУБ» у співпраці з багатьма організаціями й установами Корюківської громади реалізує актуальний проєкт «Свідомий вибір – успішне майбутнє». Він передбачає надання можливості майбутнім абітурієнтам пройти одно- чи кількаденне стажування за спеціальностями, які вони для себе вибрали.

Цьогоріч спробувати себе в професії мрії вирішили 55 учнів 9-11 класів. Стартували від початку 2024 року.

За словами Володимира Онищука, директора Корюківського молодіжного центру «КУБ», багатьох старшокласників цікавить робота в поліції, дехто проходив стажування в суді. Також охочі проходили стажування в лікарні, в школі – на психолога. Є школярі, які хочуть бути кухарями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика вода: на Чернігівщині є загроза затоплення житлових будинків

Натомість нещодавно один учасник проєкту «Свідомий вибір – успішне майбутнє» пройшов стажування на станції технічного обслуговування автомобілів. Майбутній абітурієнт спробував себе за спеціальністю «автоелектрик».

«Загалом проєкт націлений на допомогу молодим людям громади визначитися з майбутньою професією та надати можливість подивитися, чи відповідають уявлення молодої людини про професію самій професії», – зазначає Володимир Онищук.

Ініціаторкою та натхненницею проєкту є колега Володимира Онищука Анна Станіславська, яка взяла на себе перемовини з усіма установами громади, а також домовленості про скерування стажерів до них.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Ще статті по темі

Back to top button