Суспільство

У громаді на Чернігівщині в останню путь провели 49-річного вчителя фізичної культури

8 січня 2024 року в місті Городня, що на Чернігівщині, відбулося прощання з Андрієм Шевцовим – вчителем фізичної культури місцевого ліцею, спортсменом і громадським активістом.

Відомо, що вдень 7 січня чоловік брав участь у змаганні з хокею, на якому він захищав честь своєї громади. За кілька годин після заходу надійшла новина про смерть Андрія Шевцова.

«У неділю в нас був хокей у Городні. Місцева молодь, на жаль, хокею «не знає», тому наша команда була укомплектована досвідченими гравцями, не хлопчиками, так би мовити. Була гарна гра, принципова, в якій ми, на жаль, програли. Після змагання ми з командою трохи поговорили та розійшлися по домівкам. За кілька годин мені зателефонували та повідомили, що Андрій помер», – розповів голова Городнянської міської ради Андрій Богдан.

Із коментарів, отриманих від місцевих жителів, відомо, що причиною смерті став відірваний тромб. Андрій Шевцов помер на 49 році життя.

За життя чоловік багато уваги приділяв розвитку громади, громадській активності, викладацькій діяльності.

«Це сім’я вчителів фізичної культури – він та його дружина були фізкультурниками. Андрій вів дуже активний спосіб життя. Він був людиною слова, людиною мудрою та чуйною. Для всієї нашої громади це велика втрата, адже Андрій був професіоналом своєї справи, вчителем, який виховав не одне покоління учнів», – поділився голова Городнянської міської ради Андрій Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прилуччині в невеликому селі створили куточок старовинного одягу та предметів побуту (Фото)

«Андрій Володимирович усе своє життя вирізнявся стійкістю характеру, силою духу і наполегливістю. Він був людиною мудрою, врівноваженою, чуйною, доброю, ніколи не забував про проблеми тих, хто поруч…

Боляче, невимовно боляче говорити і писати ці слова про Андрія Володимировича – особистість справді неординарну, яскраву, невтомного та самовідданого вчителя, хорошого колегу. За роки роботи його багато разів відзначали за сумлінну працю і високий професіоналізм…

Андрій Володимирович назавжди залишиться добрим другом, доброзичливим колегою, надійним порадником, ПРОФЕСІОНАЛОМ своєї справи!..

Із болем у серці ми визнаємо, що вже ніколи не отримаємо його підтримки, не скористаємося його мудрою порадою…

Вічна і світла Вам пам’ять, Андрію Володимировичу! Царство небесне! Ми Вас ніколи не забудемо!» – написали на офіційній сторінці Городнянського ліцею №1 у соціальній мережі «Facebook».

«Я випускник Городнянського ліцею №1 2020 року. Андрій Володимирович був моїм вчителем фізичної культури. Складно описати словами, якою він був людиною. Завжди тактовний, спокійний, врівноважений. До кожного свого учня він ставився індивідуально, намагався зрозуміти. Він був чудовим вчителем, надзвичайною людиною.

Він займався різними видами спорту: волейбол, футбол, баскетбол, хокей. Андрій Володимирович підтримував молодь, яка мала бажання розвиватись спортивно: влаштовував змагання, тренував. Дуже багато допомагав людям», – розповів Максим Страдомський, учень Андрія Шевцова.

Під час ходу похоронної процесії друзі, колеги, учні та рідні Андрія Шевцова організували живий коридор, аби провести його в останню путь. Чоловіка поховали на місцевому кладовищі «Піски».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button