Суспільство

У громаді на Чернігівщині відкрили класи безпеки

Нещодавно на території Менської міської ради в Синявському ЗЗСО І-ІІІ ступенів Менської міської ради, Волосківській гімназії Менської міської ради та в Дягівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів Менської міської ради спільно з представниками Корюківської поліції та КУ “Місцева пожежна охорона” Менської міської ради відкрито класи безпеки.

Класи створено в рамках реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навички самозахисту, надання домедичної допомоги та рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

В класах безпеки діти різних вікових груп зможуть навчатися основам пожежної та протимінної безпеки, правилам поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правилам надання домедичної допомоги, а для молодших школярів створені куточки з настільними іграми.

Рятувальники Корюківського РВ ГУ ДСНС України в Чернігівській області спільно з представниками національної поліції та представниками місцевої пожежної охорони провели бесіди для учнів, під час яких розповіли про статистику та основні причини виникнення пожеж, особливу увагу було приділено навчанню дітей правилам пожежної безпеки, номеру виклику Служби порятунку, правилам безпечної поведінки на воді та іншим основам безпеки життєдіяльності, доведено алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Представники поліції розповіли дітям про їх права та обов’язки, розповіли про відповідальність, яка настає за вчинення правопорушень. Ознайомили з основними правилами дорожнього руху та наголосили на обов’язковому їх виконанні.

На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління — запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.

Джерело: Менська міськрада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button