Суспільство

У громаді на Чернігівщині відслужили літію в пам’ять за загиблими на Майдані 

Уже 10 років відділяють нас від подій Євромайдану, коли український народ піднявся проти режиму Януковича. Але тогочасні події дуже перегукуються з сучасними, бо під час Революції Гідності і нині свободу України виборюють найдостойніші її сини та доньки.

У громадах Чернігівщині сьогодні вшанували пам’ять загиблих на Майдані. Зокрема, у Сновську відслужили заупокійну літію за загиблими Героями Небесної Сотні та всіма воїнами, які полягли у боротьбі з російським агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вшанували пам’ять Небесної Сотні та згадали події на Майдані

«Загиблі на Майдані, як і нинішні загиблі захисники України, – Герої. І тоді, і нині ворог той самий. Єдине, що тоді на Майдані було вбито мирних людей під час мирної демонстрації. Щоправда, нині, як і тоді, ми боремося за свою волю. 

Панахида відбувалася поблизу Спасо-Преображенського храму ПЦУ біля пам’ятника Небесній Сотні, яким є чорний хрест у козацькому стилі. Важливо, що відслужили її разом із моїм товаришем, капеланом 163 бригади отцем Олексієм. 

А перед цим відбувся молебень за Перемогу, українських воїнів і мир в Україні», – зазначив отець Андрій, настоятель храму Преображення Господнього ПЦУ м.Сновськ.

Фото – Сновська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button