Суспільство

У громаді на Чернігівщині ввечері від кладовища стартує містична екскурсія

Сьогодні, 2 серпня, в Сосниці призначають незвичну зустріч усім охочим – на 21-шу годину біля центрального кладовища. Саме звідти стартує перша тематична й безкоштовна екскурсія «Сосниця з присмаком містики». Думки щодо цього проєкту в містян розділилися. Від негативного сприйняття і засудження до схвальних.

Організатори зберігають інтригу і наразі завісу майбутнього дійства прохиляють неохоче.

«Це пробна тематична екскурсія. У нас був запит від сосничан про те, що для всіх приїжджих проводимо екскурсії, а для місцевих нема нічого. Тож ми придумали отаку тематичну пішу екскурсію, що триватиме годину. Наповнення її буде цікавим для сосничан», – у коментарі для ЧЕline зазначив Андрій Ткач, який захоплюється краєзнавством й історією Сосниччини.

В анонсі до екскурсії зокрема наголошується, що під час неї можна буде дізнатися про цікаві факти місцевого кладовища, зниклі культові споруди Сосниці, ознайомитися з традиціями забудови житла, дізнатися про обряди та звичаї, пов’язані з народженням людини на світ, а також почути про цікаві факти з життя видатних людей Сосниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці водять екскурсію, під час якої можна поласувати смаколиками та намилуватися краєвидами (Фото)

Противників екскурсії найбільше обурило те, що збір оголошено біля центрального кладовища. Але, попри це, змінювати місце старту екскурсії організатори не збираються.

«Збір біля кладовища – це одна із фішок, екскурсія все одно почнеться з цієї локації. Ми не міняємо домовленостей. Час екскурсії обрали також не випадково, він відповідає темі екскурсії. Адже розкажемо людям трішки містичних речей, які відбувалися в Сосниці та пов’язані з нашим краєм», – зауважив Андрій Ткач.

Чи планується повторення містичної екскурсії, наразі не повідомляють.

«Побачимо. Ми не хочемо обмежуватися. Матеріал, який ми зараз зібрали по Сосниччині і по Сосниці, підтверджує, що ми можемо проводити тематичні екскурсії як по Сосниці так і по громаді. І не тільки піші і велосипедні, а й автобусні. Лише потрібен час для того, щоб все це діло довести до ладу. Можливо, восени реалізуємо певні проєкти, а може в новому туристичному сезоні», – розповів чоловік.

Також він запевнив, що охочі прийти на містичну екскурсію є, скільки точно людей назбирається – буде відомо вже ввечері. Для всіх, хто прийде, екскурсовод Надія проведе незабутню екскурсію.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button