Суспільство

У громаді на Чернігівщині запрацювала медіалабораторія (Фото)

У Сновській громаді живе багато допитливої й активної молоді. Тож не дивно, що там часто реалізовують різні цікаві ідеї. Одна з останніх – створення медіалабораторії.

«Медіалабораторія молодіжної ради САМ» – це проєкт від місцевої молодіжної ради САМ, реалізований у межах програми DOBRE.

«Загалом ми над цим проєктом працювали пів року. Спершу проводили опитування, де пропонували молоді висловити свої думки та ідеї, що можна зробити в громаді саме в молодіжному напрямі. Потім виокремили десять ідей із усіх запропонованих. Далі, відповідно, відбулися голосування, за результатами яких із десяти ідей було відібрано три, які ми продемонстрували представникам програми DOBRE. Окрім медіалабораторії, було ще облаштування літнього дворика в будинку культури та літньої сцени в гідропарку. Серед усіх цих ідей програма DOBRE підтримала ідею про медіалабораторію. Основна її мета – надати можливості молоді для створення відео-, фото-, аудіоконтенту або текстового задля поширення українського контенту та інформації», – зазначила Ірина Єрмоленко, голова Сновської молодіжної ради.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобуси, які два місяці тому передала Рига Чернігову, досі не вийшли на маршрути (Фото)

До речі, медіалабораторія почала працювати ще до того, як її офіційно відкрили. На базі відеолабораторії вже відбулася відеошкола, де молодь навчали навичок відеозйомки, відеомонтажу, презентації та поширення відео. Навчання тривало три тижні. Упродовж цього часу всі охочі мали змогу спробувати зняти якийсь свій інформаційний ролик, а потім його представити.

«Навчають люди, які самі вміють це робити. Ми запрошували різних тренерів. І в нашому місті є людина, яка нам допомагає. Це наш місцевий фотограф, він нам від самого початку допомагав, безпосередньо навчав молодь знімати та монтувати. Також залучали тренерів із Чернігова, які вже більше розповідали про просування відео в інтернеті, як це правильно робити, як презентувати відео. Залучали також тренерів від чернігівської «МедіаБази», вони навчали нашу молодь брати інтерв’ю, оскільки ми плануємо на постійній основі ввести рубрику «Спитай САМ». Скоро вже буде перший випуск. Тож треба було, щоб наша молодь пройшла навчання», – розповіла Ірина Єрмоленко.

Медіалабораторія доступна в будь-який час. Тож за потреби молодь може туди прийти, якщо щось треба відзняти, сфотографувати, записати. До речі, вся потрібна апаратура для роботи також є.

Програма DOBRE закупила в медіалабораторію сучасне технологічне обладнання (фотоапарат і об’єктив до нього, штатив, монітор, ноутбук, радіосистему, комплект для звукозапису, суперкардіоїдний мікрофон конденсаторний, систему стабілізації, телесуфлер, накамерне світло, комплект Бі-Колор відеосвітла, редактор відео, SSD-накопичувач, принтер, два крісла, стіл журнальний, офісний стіл і тумбу.

Натомість міська рада виділила приміщення для медіалабораторії в Сновському ліцеї №1, зробила там поточний ремонт.

Охочих займатися – багато. За місяць до відеошколи вдалося залучити близько 30 молодих людей, які зацікавились цією справою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сновська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button