Суспільство

У громаді на Чернігівщині запрацював Центр надання адміністративних послуг

Відтепер отримати адміністративні послуги в новому ЦНАПі зможуть понад чотири тисячі мешканців Мринської громади Ніжинського району.

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

ЦНАП розташований у приміщенні Мринської сільської ради, в якому попередньо було зроблено ремонт коштом громади. Із забезпеченням технікою допоміг проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

«Наша мета – надати громадам усю необхідну допомогу, щоб кожен мешканець мав можливість отримати якісні адміністративні послуги», – зазначила експертка проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» Ольга Калініченко.

За словами заступниці директора Департаменту економічного розвитку ОДА Світлани Полторацької, це вже 42-й ЦНАП на Чернігівщині. Відповідно до законодавства, ще 15 громад мають створити їх до кінця року (1 громада в Новгород-Сіверському районі, по 3 – у Прилуцькому та Ніжинському та 8 – у Чернігівському). Зокрема, на черзі відкриття ЦНАПів у Понорницькій, Седнівській, Киїнській, Малодівицькій громадах.

Довідково. Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» є шведсько-українським проєктом для України з підтримки реформи децентралізації. Особливий акцент приділений підтримці громад у створенні та модернізації ЦНАПів, покращенні доступу мешканців до послуг, налагодженні діалогу між жителями та керівництвом громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button