Суспільство

У Кіптівській ОТГ 5 родин отримали виплати при народженні дитини

*Актуально

На Чернігівщині допомагає родинам із новонародженими. Такий досвід запроваджено в Кіптівській ОТГ та Чернігові.«Наш край»

Депутати Кіптівської сільської ради наприкінці 2016 року за ініціативи голови Володимира Кучми (представника «Нашого краю») схвалили програму підтримки народжуваності в громаді на 2017-2019 роки.

За словами секретаря Кіптівської сільської ради Віти Кучми, цього року допомогу в сумі 20 тис. грн уже отримали п’ять родин, ще планують виплати одній родині. Для отримання допомоги від громади родина подає мінімальний пакет документів, водночас є обов’язкова умова, що кошти від громади мають бути витрачені батьками виключно на потреби малюка.

«Родини з новонародженими задоволені. Позитивні відгуки і вдячність за таке рішення, адже з народженням дитини стільки всього батькам треба придбати», – розповідає Віта Кучма.

Одними з перших отримало допомогу від Кіптівської громади подружжя Івашків. Наталія, В’ячеслав і їхній первісток Микола, який народився у травні цього року, проживають на території Кіптівської ОТГ – у селі Новий Шлях. Наталія з чоловіком – працівники державного підприємства «Чайка» філія «Чемер». Жінка працювала в бухгалтерії (нині – у відпустці з догляду за дитиною), чоловік – провідний інженер.

«Це добре, що у громаді є така допомога, – говорить Наталія Івашко. – Вона важлива, адже з народженням дитини необхідні і ліжечко, і візок, і різноманітні засоби догляду». Саме на це молода родина і витратила отримані кошти.

Молода жінка зазначає, що в Кіптівській громаді є всі умови для молодих родин – і робота, і підтримка народжуваності. Наталія Івашко переконана, що така програма в громаді має діяти і надалі, а ще варто цей досвід поширювати в інших ОТГ не тільки Чернігівщини, а й України.

 Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button