Суспільство

У кого більше шансів знайти роботу під час карантину?

Суттєве зменшення кількості вакансій і зростання чисельності безробітних – такі наслідки коронакризи для сфери зайнятості. Конкурувати за вільні робочі місця в області тепер складніше, адже на кожне претендують 28 осіб, порівняно з торішніми 6-ма (за даними на 1 червня 2020).

За період карантину роботодавцями області подано до служби зайнятості 1,8 тис. вакансій, що в 4,6 разу менше, ніж за аналогічний період минулого року. Майже в два з половиною рази зменшилася і кількість роботодавців, які зверталися по допомогу в доборі кадрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітні вчилися робити «фруктові букети»

Станом на 1 червня 2020 року в базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 646 вакансій – на 69% менше, ніж рік тому. Середній розмір заробітної плати за вакансіями становив 6196 грн.

За видами економічної діяльності структура вакансій має такий вигляд:

25,7% – у переробній промисловості,

15,3% – у сільському, лісовому та рибному господарстві,

13,6% – у сфері торгівлі,

12,1% – у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги,

7,3% – у транспорті,

6,8% – у сфері державного управління й оборони.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (18,7%), працівників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (16,6%), професіоналів (14,6%), сфери торгівлі та послуг (14,6%), найпростіших професій (12,7%), фахівців (9,6%), державних службовців (7,3%), технічних службовців (3,1%), робітників сільського та лісового господарства (2,9%).

Обласний центр зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button